Comiat crític a Joan Callau

Sant Adrià en Comú ha intervingut aquest dimarts en el ple de renúncia de l’alcalde Joan Callau amb un discurs crític sobre el model de ciutat defensat pel PSC durant els darrers anys que s’allunya del que defensa SAeC. “L’alcalde deixa una ciutat de totxo i nosaltres defensem la ciutat dels 15 minuts”, en paraules d’Irene Aldabert, que també va afegir que l’actual govern adrianenc ha anteposat les necessitats del PSC a les de Sant Adrià.

Durant la intervenció, Aldabert va assegurar que el govern de Callau, pertanyent “a un dels grans partits del país, haurien pogut influir a la Diputació i a l’AMB perquè l’eix principal d’inversió passi del Llobregat al Besòs”. Tot i reconèixer la preocupació que l’alcalde ha expressat per les condicions de vida de molta gent de la ciutat, la regidora de SAeC va recordar que “l’important no és preocupar-se sinó ocupar-se’n”. 

Per a Sant Adrià en Comú, Callau marxa amb una gran assignatura pendent: els polígons industrials, que haurien d’estar marcant el futur de la ciutat són cementiris de naus mig enderrocades o amagatalls d’activitats fraudulentes. Un altre tema sense resoldre, la Mina, que, malgrat desencallar Venus, encara hi ha la necessitat de recuperar l’espai públic perquè el visqui tothom des del civisme.

Pel que fa a l’associacionisme i la implicació de la ciutadania adrianenca per denunciar i resoldre diverses temàtiques, sobretot les vinculades al medi ambient, Aldabert va explicar que l’alcalde hauria d’estar orgullós de pertànyer “a una ciutat que no està aletargada i s’empassa tot el que li arriba, si no que té criteri propi, s’esforça per millorar i està disposada a lluitar i a defensar-la. I tot això en un marc d’ emergència climàtica on no és suficient dir que estem dintre dels marges permesos”.

Per a Sant Adrià en Comú, Callau és responsable, en part, de la decadència de l’associacionisme a la ciutat ja que, tot i que la ciutadania ha canviat la seva manera de participar, “els han anat deixant morir”. 

Per últim, es va manifestar la preocupació que hagi fet de la política una carrera, que ara es veu recompensada amb un sucós lloc a la diputació, amb una remuneració important, per tenir un retir daurat. “No toca, senyor alcalde”, va cloure Aldabert.