Comunicat – Aclariments assentaments al barri de la Mina

Ara fa uns mesos que un campament de persones migrades de l’Europa de l’est s’hi va instal·lar a Sant Adrià de Besòs. Des d’aleshores s’hi han anat assentant a diferents indrets de la ciutat, primer van arribar a La Catalana on es van haver de traslladar després que el seu campament es cremés dues vegades. Un breu pas sota el pont els va fer traslladar a la vora del riu al barri de La Mina on actualment encara hi resten.

Membres de Sant Adrià En Comú ens vam apropar a les 15 persones que malviuen al carrer per tal de conèixer la seva situació i els detalls dels incendis  o si havien patit alguns atacs xenòfobs. Des que es van instal·lar al barri de la Mina, el nostre regidor i veí del barri, en Basilio Perona, s’ha preocupat per la seva situació i va reclamar a les comissions informatives, que es cerqués una solució per la seva situació mitjançant els serveis socials municipals atès que no hi ha moviment respecte la moció aprovada fa mesos que demanava un alberg pels sense sostre mancomunat amb la resta de municipis del Barcelonès Nord.

La relació de membres de l’assemblea i del nostre regidor amb els sense sostre, així com la proximitat de l’assentament als locals del Centre Cultural Gitano, han provocat un rumor incert que diu que el regidor Basilio Perona ha permès l’assentament.

Aquest rumor és del tot fals. Cap dels regidors de Sant Adrià en Comú té cap competència municipal delegada, i així ho manifestat en un conjunt d’al·legacions presentades a l’Ajuntament, el propi regidor.

Des del nostre espai municipal defensem el dret a una vida digna, el dret a treball i sostre de totes les persones, defensem igualtat d’oportunitats per  a totes les persones migrades que fugen dels seus països cercant un futur que els hi és negat.

El passat mes de febrer, el grup municipal d’ERC va presentar la moció per a l’acollida immediata a Catalunya de persones refugiades i migrants (va ser aprovada amb l’abstenció de C’s, els vots en contra del PP i els vots a favor de tota la resta de grups municipals), i evidentment ens vam adherit, com a altres mocions presentades anteriorment que anaven en la mateixa línia: la defensa dels Drets Humans.

El que demanem a les administracions locals és empatia, volem que es cerquin tots els recursos socials i possibilitats adients abans d’arribar a situacions que no solucionen els problemes.

Sant Adrià En Comú
Si som capaços d’imaginar una altra ciutat, tindrem el poder de transformar-la

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.