Comunicat: darrers successos ocorreguts al municipi

Les darreres setmanes han estat marcades pels escàndols polítics i mediàtics al municipi. Si el mes passat diferents grups municipals vam demanar la dimissió de l’alcalde Joan Callau i de l’ex-regidor i actual director tècnic d’EUSAB Ricardo Silvestre per la seva presumpta relació amb el cas de les carpes, actualment ens trobem davant d’una situació complexa i incòmoda que comporta un greu perjudici per a la imatge de la nostra ciutat i de les administracions locals.

Des de la nostra arribada al consistori ara fa dos anys, hem advertit de l’opacitat d’administracions com el Consorci de La Mina. Aquesta, però no és una responsabilitat única del consistori adrianenc. Instem a l’Ajuntament de Barcelona i a la Generalitat de Catalunya a posar-se al servei dels cossos de seguretat per tal d’esclarir els greus successos que han sacsejat la vida política a la ciutat.

Des de Sant Adrià En Comú trobem del tot inadmissible el contingut dels àudios citats per la premsa i que han servit com a base per a la detenció del regidor d’esports i cultura Juan Carlos Ramos. La nostra paciència amb el govern municipal s’està erosionant, malgrat el nostre compromís de realitzar una oposició crítica però constructiva. Fa menys d’un mes demanàvem una sèrie de dimissions sense rebre cap mena de resposta o veure cap tipus d’acció per part del govern que permetés subsanar el greu perjudici per a la credibilitat del govern local.

Demanem la retirada de delegacions del regidor Juan Carlos Ramos i que se’n depurin les responsabilitats del gerent del Consorci de La Mina, Juan Luís Rosique. No quedarem de braços creuats davant l’abast d’aquestes acusacions. La Mina, com a barri històricament maltractat des de la seva planificació, mereix una situació de normalitat i l’aplicació de polítiques que reverteixin les problemàtiques derivades de la marginalitat. Actualment, no només no s’han aplicat, sinó que descobrim la relació del govern local amb clans dedicats a la venda de drogues i altres negocis il·lícits.

És molt lamentable que en aquests moments ens trobem en el focus de l’atenció mediàtica i policial per la relació d’aquest regidor amb clans criminals, mentre paral·lelament patim la seva inacció al capdavant de les regidories que hi té delegades.

Coneixem la nostra força, representem a tres dels vint-i-un regidors del consistori adrianenc. Per això demanem a la resta de grups a l’oposició el mateix compromís que amb el cas succeït fa un mes i demanar al proper ple que el regidor Juan Carlos Ramos sigui apartat dels seus càrrecs i delegacions fins que la seva situació jurídica s’esclareixi. Sant Adrià de Besòs no mereix un govern amb una tercera part dels seus governants investigats per delictes derivats de la seva acció política. Creiem que si el govern local vol ser capaç d’arribar a pactes i compromisos amb l’oposició haurà de refermar el seu compromís amb l’honestedat i la transparència.

Sant Adrià En Comú
Si som capaços d’imaginar una altra ciutat, tindrem el poder de transformar-la

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.