La oposició se salta l’intent del govern del PSC d’enterrar el debat respecte l’amnistia

L’equip de govern ha intentat calendaritzar el ple extraordinari que havien demanat tres formacions per a dimecres 30 al matí

Esquerra Republicana de Catalunya Sant Adrià de Besòs, Sant Adrià en Comú i Moviment d’Esquerres han decidit portar al ple ordinari d’octubre la moció de rebuig a la condemna. El moviment es produeix després que l’alcalde ha convocat el ple que havien demanat les tres formacions per dimecres 30 al matí, i no pel dijous 24 i per la tarda, com s’havia sol·licitat, abans del Ple ordinari.

Els tres partits municipals havien demanat el passat 17 d’octubre la convocatòria d’un ple extraordinari, en horari de tarda, amb un únic punt del dia: una moció on es manifesti el rebuig a la sentència i es demana un posicionament del consistori a favor de l’amnistia dels presos polítics.

Amb la convocatòria de ple extraordinari, que ha estat sol·licitada a molts altres municipis, els partits sobiranistesr volen forçar el consistori adrianenc a que faci un debat respecte la sentència als presos polítics catalans dictada dilluns 14.

L’equip de govern ha trencat amb les condicions que li havien demanat i havien acordat les tres forces contràries a la sentència amb el propi PSC, i ha escollit dimecres 30 d’octubre al matí com a data per a la celebració del ple extraordinari.

Els tres partits consideren molt greu que el PSC, també a nivell municipal, hagi abandonat el diàleg i intenti evitar el debat d’una qüestió que ha impactat tant fortament en la societat.

Esquerra, SAeC i MES han denunciat que l’elecció d’aquesta data per part de l’alcalde és un intent de diluir el ple, celebrant-ho en un horari que la majoria de la ciutadania no pot assistir. Davant aquest exercici que han titllat de “filibusterisme”, han acordat presentar la moció de resposta dins el ple ordinari que s’ha de celebrar dilluns vinent xafant així l’intent socialista d’amagar una discussió que ara mateix existeix i està candent dins la societat catalana i adrianenca.