Nota de Premsa – denuncia davant el Síndic de Greuges els constants talls de subministrament elèctric a l’Edifici Venus

Foto desdelamina.net

 

 

 

Descarrega aquí

Des de l’assemblea de Sant Adrià en Comú hem presentat al Síndic de Greuges un document denunciant la situació actual d’algunes escales de l’edifici Venus, al barri de la Mina de Sant Adrià de Besòs. Des de fa més de dos anys els veïns han patit continus talls de subministrament elèctric que es poden allargar durant dues hores o més. Aquests talls es produeixen principalment a les temporades en que el consum elèctric és major, provocant conseqüències molt greus per les persones que allà hi viuen. A l’hivern, i en dies especialment freds, moltes famílies no poden escalfar-se ni cuinar i a l’època estival, no poden mitigar la calor ni amb un simple ventilador, a banda de la pèrdua del menjar que tenen en els frigorífics. A més els talls afecten també a la mobilitat de les persones, ja que els ascensors de l’edifici, que recordem que te una alçada de 10 plantes, també es veuen afectats.

Moltes d’aquestes famílies ja pateixen un maltractament institucional des de fa més de 18 anys, doncs el seu edifici està pendent d’una solució vinculada a un pla de transformació que garantia l’enderrocament, facilitant una altra alternativa habitacional en una situació digna. Pla que segueix sense executar-se deixant als habitants de l’edifici en una situació d’indefensió de la que no veuen sortida.

Tenim coneixement que tant l’Ajuntament de Sant Adrià com el Consorci de la Mina i la Generalitat han mantingut reunions sobre els talls de subministrament amb l’empresa subministradora Endesa, sense que hi hagi un canvi substancial de la situació dels i les afectades. Unes setmanes abans de la redacció del document s’han tornat a intensificar les problemàtiques.

És per això que el passat 7 de gener vam fer arribar al Síndic un document fent-lo coneixedor de la situació i desitjant la seva intervenció per aconseguir una resolució el més aviat possible per aquesta greu situació. Una empresa com Endesa, que el passat mes de juny va presentar uns beneficis de més de 750 milions d’euros, ha de poder garantir que no es deixi a cap família patir aquesta situació independentment de la seva situació contractual i que les reparacions tinguin un caràcter definitiu i no provisional com fins ara.

El divendres 11 de gener, ens van confirmar des del Síndic de Greuges que el document ha sigut admès a tràmit i han sol·licitat a Endesa un informe sobre l’assumpte.

Sant Adrià En Comú
Si som capaços d’imaginar una altra ciutat, tindrem el poder de transformar-la

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.