Recta final preparació pressupostos 2021

Els pressupostos municipals de Sant Adrià de Besòs pel 2021 encara no estan aprovats. Aquestes setmanes entrem a la recta, esperem que final, de les negociacions d’uns pressupostos molt importants per al nostre municipi.

En primer lloc perquè degut a la COVID-19 (i a la manca de previsió per part de l’equip de govern que al mes de febrer encara no els tenia punt) l’any 2020 vam prorrogar els pressupostos municipals. Aquella petició de pròrroga, anava acompanyada del compromís de treballar coordinadament els pressupostos 2021 per arribar a un document consensuat. 

I en segon lloc perquè per aquest exercici es permet trencar la guardiola del romanent pressupostari acumulat els darrers anys a conseqüència de la llei d’estabilitat pressupostària que no permetia l’ús de l’increment d’ingressos entre 2016 i 2019 ni l’aprofitament de la no execució completa dels pressupostos d’anys anteriors. Aquest fet es tradueix que aquest any el pressupost municipal comptarà uns diners propis per a inversions sense precedents.

Des de SAeC estem treballant per fer les propostes,  que emanen bàsicament dels nostres documents de referència (Programa electoral 2019,  Propostes Covid19), d’un document de propostes que vam presentar en la legislatura anterior i de totes les mocions de la legislatura anterior i l’actual a les que encara no s’ha donat compliment.
Però no volíem deixar de parlar amb vosaltres per escoltar les vostres demandes i mirar d’incorporar-les a les nostres propostes i defensar-les per que finalment estiguin amb partida i per tant, diners reservats en els propers pressupostos. 

Val a dir, que a banda de les propostes concretes, el nostre suport als pressupostos està basat en diferents elements:  l’eix central sigui la protecció a les persones per ajudar a combatre l’impacte de la COVID-19, cercant l’equilibri entre les ajudes directes i consolidació de xarxa de suport , i alguns elements transversals com ara  processos participatius a tots els barris, respectar les clàusules socials de contractació o mecanismes de control pel compliment dels pressupostos.

Esperem doncs les vostres aportacions, quan més concretes millor (si us plau, abans del 31 de gener) per poder estudiar-les, i si s’escau defensar-les  i contribuir a la construcció d’un model de ciutat que col•loqui al bell mig les persones, sempre d’una forma eficaç, transparent i oberta.

Loader Loading...
EAD Logo Taking too long?

Reload Reload document
| Open Open in new tab

Descarrega [758.35 KB]