Sant Adrià En Comú demana transparència al govern per la gestió del projecte de les 3 Xemeneies

La formació municipalista reivindica el HUB Internacional de Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau en l’Àmbit de les Tres Xemeneies i demana explicacions per l’ocurrència del nou projecte impulsat pel govern de Sant Adrià i de la Generalitat

 

El passat dissabte 5 de febrer vam veure com el president de la Generalitat, Pere Aragonès, va fer una visita a Badalona amb membres del consistori badaloní. Aragonès va explicar que des de la Generalitat volen fer un “gran centre de creació audiovisual de Catalunya” a l’entorn de les Tres Xemeneies. Dies abans de la visita del president, la consellera de Cultura, Natàlia Garriga, es va reunir amb l’alcaldessa de Sant Adrià, Filo Cañete, i l’alcalde de Badalona, Rubén Guijarro, per compartir la proposta que té per objectiu el desenvolupament i rehabilitació de la zona. En aquesta trobada Filo Cañete va manifestar que treballarà perquè el projecte publicoprivat Catalunya Media City s’estableixi a l’àmbit de les Tres Xemeneies, i que ha de comptar amb “tots els actors i administracions públiques del territori i de la mà de la ciutadania”.

Sant Adrià des de fa anys està vivint una situació crítica degut a la perillositat de les terres i solars contaminants on estaven ubicades antigues fàbriques fa dècades, precisament la platja del litoral, situada just davant de les Tres Xemeneies, porta mesos tancada per aquest motiu. No obstant això, l’acció política i les iniciatives dutes a terme per l’executiu local i el seu homònim de la Generalitat disten molt dels objectius de prevenció i de cura de la vida de les persones i de l’ecosistema, com vam veure amb la polèmica per la instal·lació del cablejat submarí sense l’avaluació ambiental. En aquest sentit, es contrasta que la presència de la Generalitat en la implementació d’aquest projecte no és garantia de benefici del territori ni una aposta per la descontaminació de tots els solars contaminats a la ciutat, sinó que caminen més cap a la improvisació i els interessos creuats per la realització del HUB.

Irene Aldabert, regidora de Sant Adrià En Comú, ha reclamat que “l’alcaldessa diu que el projecte ha de comptar amb tots els actors, administracions i ciutadania, però el Ple de Sant Adrià no sap absolutament res del projecte i a la ciutadania no li ha arribat cap informació més que la publicada en mitjans. Si fos així ja ens haurien donat resposta a les al·legacions presentades i no ha estat així, sinó que estem parlant de política de fets consumats, de fotos i titulars als mitjans de comunicació”. Aldabert apunta que “totes les declaracions dutes a terme per responsables polítics caminen a oblidar i silenciar el projecte que més consens i força havia tingut fins ara, i que s’han aprovat diferents mocions en aquest sentit al Ple, que és el projecte del HUB Internacional de Coneixement pel Desenvolupament Sostenible i la Pau, pel valor afegit que aportava al territori i per quina repercussió podia tenir a Sant Adrià, pels valors de la proposta i pel compromís per la Formació Professional i l’augment d’oportunitats que significava. Aquest projecte s’està elaborant d’esquenes als grups polítics de la ciutat, però sobretot, d’esquenes a la ciutadania”, ha sentenciat la portaveu de l’organització municipalista.