UNA ALTRA FESTA MAJOR ÉS POSSIBLE?

Des de Sant Adrià en Comú volem expressar el nostre desacord amb la decisió presa per l’equip de govern municipal d’anul·lar la Festa Major d’enguany sense buscar alternatives.

Compartim la reflexió que fa l’equip de govern sobre la protecció de la salut i seguretat de les persones. “L’organització d’esdeveniments massius no és convenient fins que es trobi una vacuna o un tractament que garanteixi la participació segura dels ciutadans i de les ciutadanes.” Però,  creiem que la nostra ciutat es mereix un esforç imaginatiu per part de l’equip de govern i podria haver encarregat a l’equip de cultura una festa major diferent:  El pregó en línia, vermuts o bingos des del balcó, guarniment de balcons, concerts i espectacles telemàtics o de petit format ambulants per la ciutat, versions virtuals de fires artesanes, etc., són alguns exemples de festes majors adaptades. Buscar la complicitat de les entitats culturals i de lleure de la ciutat hagués estat una bona sortida a un model de Festa Major que només funciona (fins ara) a cop de talonari i com un element de consum i no de participació per part de la ciutadania.

Igualment som crítics amb la gestió comunicativa que s’ha fet d’aquesta decisió. Part de la ciutadania i del teixit econòmic de la ciutat, a mitjans d’agost encara no havien rebut cap notificació formal. En no tenir una comunicació oficial, l’anul·lació de la Festa Major semblava més un rumor que una notícia i ha generat molta incertesa. 

Creiem que hagués estat un bon moment per recuperar algunes petites mostres de normalitat després de tants mesos en que la vida social s’ha reduït i molt.

D’altra banda, des de SAeC també volem manifestar que l’equip de govern no ha indicat a què es destinarà la partida econòmica, i per això reclamem que el pressupost íntegre destinat a Festa Major vagi a parar a ajudes per a llibres i material escolar per les famílies més necessitades de la ciutat. Des del nostre grup pensem què no és moment de fer calaix sinó de posar a disposició dels més vulnerables tots els recursos possibles.

Què el fet d’haver-nos quedat sense festes no ens deixi sense l’orgull de ser una ciutat que es preocupa per la seva gent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.